22 de echipe din 5 țări (România, Grecia, Serbia, Bulgaria și Ungaria) au avut ocazia să susțină pitch-ul final pe 17 noiembrie în cadrul Future Summit, cea mai importantă conferință despre trenduri de viitor și sustenabilitate. Dintre acestea, 4 echipe au primit premii în valoare de 20.000 de euro și acces la o rețea globală de antreprenori, inovatori și evenimente care promit să le ofere și pe mai departe o perspectivă de creștere și apartenență la un mediu de business global și interconectat.

Future Makers 2021 a însemnat o cohortă de 35 de echipe de antreprenori cu afaceri inovatoare la început de drum care, pentru o perioadă de 5 luni, au trecut printr-un program intens de incubare de business. În tot acest timp, participanții au primit susținere și suport prin cursuri, mentorat, acces la resurse, coaching oferit de experții SIS și mai ales, apartenența la comunitatea extinsă de alumni și ambasadori Future Makers.

Marele premiu Future Makers în valoare de 10.000 euro a fost acordat echipei toboro – o platformă românească de închirieri de obiecte ce oferă membrilor oportunitatea să fie parte a soluțiilor pe care un consum responsabil și o economie circulară le pot aduce.

Premiul 2, de 5000 de euro a fost câștigat de un start-up din Grecia, swim.me – un dispozitiv IoT ce ajută înotătorii cu deficiențe de vedere să poată practica în siguranță acest sport, însoțit de măsurători de performanță sportivă.

Dataphoria, tot din Grecia, este câștigătorul premiului 3 de 3000 de euro. Dataphoria este o platformă de analize de date ce utilizează inteligență artificială pentru a susține companii, ONGuri și autorități în măsurarea și raportarea sustenabilității.

Premiul de 2000 i-a revenit echipei DOIT din România care dezvoltă o aplicație de provocări și resurse pentru tineri ce doresc să își dezvolte abilități de viitor.

Juriul Future Makers 2021 a fost format din Andreea Porojan (Fintech Partnerships Manager la Raiffeisen Bank România), Alexandru Murărescu (Specialist Marketing, Enel România), Bogdan Micu (CEO Alpin Holding), Paris Nikolopoulos (General Manager Coca-Cola România) și Ciprian Stănescu (Președinte, Social Innovation Solutions).

”Un viitor sustenabili e singurul pe care ni-l putem permite. Ne bucurăm ca, alături de partenerii noștri, să susținem în Europa Centrală și de Est modele de business care contribuie la un astfel de viitor: sustenabil, incluziv și inovativ, în care tehnologia poate să joace un rol esențial.” Ciprian Stănescu, Președinte SIS.

Future Makers este un program dezvoltat de Social Innovation Solutions (SIS) cu sprijinul Raiffeisen Bank România și Enel România, alături de Global Shapers Bucharest Hub. SIS oferă suport pentru antreprenori, companii și policy makers în sustenabilitate și trenduri de viitor, organizează incubatoare ca Social Impact Award sau Transformator precum și platformele de conversații Future Summit, Future Talks sau Sustainable Futures.