Code for Romania, una din cele mai mari comunități de tehnologie civică din lume, anunță că Civic Tech 911 – programul său de asistență tehnică pro bono pentru societatea civilă – deschide noi intervale de programări pentru sesiunile de consultări tehnice, în fiecare zi a săptămânii, de luni până vineri.

Civic Tech 911 este departamentul de tech care poate interveni la orice solicitare de ajutor din partea ONG-urilor sau grupurilor de inițiativă din România. Organizațiile trebuie doar să își facă o programare în care să explice cât mai bine natura problemei pe care o întâmpină: cum se manifestă, cine sunt cei afectați și orice alte informații suplimentare care pot fi utile echipei Code for Romania pentru a înțelege cât mai exact nevoia.

Civic Tech 911 este gata să ajute cu rezolvare de probleme specifice prin tehnologie, suport tehnic/IT, informații, sprijin și consultanță pentru soluțiile sau proiectele tehnologice pe care ONG-ul tău se gândește să le dezvolte.

Sesiunile de consultare Civic Tech 911 durează 60 de minute și au loc în fiecare zi, de de luni până vineri. Ca să putem configura echipa potrivită și să ne putem pregăti cât mai bine pentru discuție, te rugăm să ne aloci minimum 48 ore din momentul în care faci programarea până la sesiunea de consultare tehnică. Îi rugăm pe toți cei care deschid o programare să aibă în vedere că unele probleme tehnice depind de aspecte foarte variate și că din această cauză, timpul de rezolvare se poate prelungi independent de competențele echipei noastre.

Code for Romania a identificat o serie întreagă de nevoi pe care societatea civilă le are în sfera digitală, de la lipsa de programe de alfabetizare digitală adaptate pentru ONG-uri sau a capacității lor de a proiecta soluții tehnice pentru probleme specifice, la lipsa unui partener constant pentru implementare și mentenanță tehnică sau faptul că o mare parte din ONG-uri nu cunosc soluțiile deja existente care le sunt dedicate. Ca răspuns la aceste nevoi, în ultimii 3 ani, Civic Tech 911 a oferit consultanță sau asistență tehnică pentru peste 250 de ONG-uri din România. Anul acesta, în cadrul celei de-a XIX-a ediții a Galei Societății Civile, Civic Tech 911 a câștigat premiul II la secțiunea Programe.