Rotary Club București organizează  cea de-a VI-a ediție a ”Concursului național de inovație tehnică și IT – DaVinci “  în scopul încurajării, promovării și recunoașterii valorilor în domeniul de inovare tehnică și IT, cât și pentru a da un impuls antreprenorial bazat pe inovare.

Înscrierile în cadrul competiției sunt deschise tuturor elevilor din România până în data de 26 februarie 2022. Lucrările înscrise pentru concurs pot avea un autor (dacă se va înscrie doar un participant) sau pot avea mai mulți autori  (o echipă cu detalierea componentei echipei).

Etapa de jurizare locală va avea loc online, în data de 5 martie 2022, când se va comunica și echipele care merg în etapa finală.

Jurizarea finală a proiectelor va avea loc online, pe data de 10 aprilie 2022.

În procesul de selecție al lucrărilor cât și în etapa finală de jurizare se va ține cont de o serie de criterii:

  • Originalitatea proiectului
  • Gradul practic de aplicare
  • Procesul de dezvoltare
  • Impactul proiectului
  • Măsurabilitatea beneficiilor
  • Aplicabilitatea proiectului.

În cadrul examinării lucrărilor, prioritate se va acorda inovațiilor care au un impact pozitiv asupra soluționării unor probleme ce țin de necesitățile curente ale societății și contribuie la dezvoltarea acesteia.

Pentru primele 10 inovații selectate se vor oferi diplome de participare; 5 lucrări pentru sectiunea 1 și 5 lucrări pentru secțiunea 2.
În cadrul fiecărei secțiuni, pentru primele trei locuri se vor oferi premii materiale și diplome; câștigătorii locurilor IV și V vor primi premii materiale și mențiuni.

Mai multe detalii regăsiți aici davincicontest.ro sau pe pagina de facebook .