Hackathons.ro este o platformă digitală de promovare a inovației și tehnologiilor disruptive în România. Hackathons.ro coagulează o comunitate de profesioniști și experți în tehnologie din diverse domenii de activitate precum si echipele care dezvoltă în mod susținut proiecte în spirit creativ de tip Hackathon.

Comunitatea Hackathons.ro  a fost lansată în luna mai 2021. Platforma comunității promovează informații de specialitate, evenimente și noutăți din domeniu și se adresează atât domeniului educațional -universitar și preuniversitar-, cât și celui de business. Promovăm cu prioritate inițiativele și activitățile de tip Hackhaton, temele, rezultatele și pe cei care susțin aceste activități. Sub umbrela Hackathons.ro organizăm webinarii și dezbateri profesionale proprii pentru a susține efortul de educare și promovare la nivel național și internațional.

Platforma Hackathons.ro este dezvoltată de Oameni și Companii, cu suportul științific al Asociației Române pentru Lingvistică Computațională (ARLC).

Oameni și Companii  oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem inovator de 33 de platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale, administrate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.

Asociația Română de Lingvistică Computațională este o organizație nonprofit care se ocupă cu studiul științific al limbii. A fost fondată în 2017 și este dedicată cercetărilor din domeniul Lingvisticii Computaționale și dezvoltării educației române pe același domeniu.