Impact Developer & Contractor (IMP) a intrat în clubul marilor companii româneşti cu o capitalizare bursieră de peste un miliard de lei, informează compania.

Acţiunile Impact au încheiat şedinţa de tranzacţionare de miercuri la un preţ de 0,640 lei, cu o creştere de 4,07% faţă de şedinţa anterioară, ceea ce a condus la o capitalizare de 1.008.000.000 lei.

Potrivit comunicatului citat, de la începutul anului şi cu precădere în ultimele şase luni, acţiunile Impact şi-au dublat valoarea pe fondul reacţiei de interes a investitorilor la anunţurile companiei cu privire la elaborarea şi demararea strategiei naţionale de dezvoltare, centrată în jurul conceptului de sustenabilitate. Cel mai recent pas în implementarea strategiei l-a reprezentat hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Impact de a autoriza Consiliul de Administraţie de a majora capitalul social al companiei, prin una sau mai multe emisiuni de acţiuni ordinare, cu o valoare nominală până la 193,75 milioane de lei, în decurs de un an.

„Mă bucur să pot spune că am devenit un unicorn românesc, ceea ce nu este puţin lucru dacă ne gândim că suntem una dintre puţinele companii antreprenoriale româneşti ce ating acest benchmark. Optimismul investitorilor mă face extrem de încrezător că ne vom atinge şi chiar depăşi obiectivele anunţate şi pe cele viitoare. Este în acelaşi timp o dovadă că eforturile pe care le facem constant pentru implementarea celor mai bune practici de guvernanţă corporativă, pentru transformarea businessului nostru într-unul complet sustenabil, fundamentat pe atenţia pentru mediu şi pe dezvoltarea comunitară, sunt apreciate de către investitori”, a declarat Constantin Sebeşanu, CEO al Impact Developer & Contractor.

Obiectivul imediat al Impact este ca până la finalul anului 2021 să activeze dezvoltarea a 2.707 unităţi locative la nivel naţional în cadrul ansamblurilor din Bucureşti, Iaşi şi Constanţa.
Dezvoltatorul imobiliar a înregistrat venituri în valoare de 68,9 milioane lei din vânzarea de locuinţe în primul semestru al anului 2021, rezultate în creştere cu 5% comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit unui comunicat recent al companiei.

Cu o experienţă de 30 de ani pe piaţă, IMPACT Developer & Contractor SA este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori Bucureşti. AGERPRES