În cadrul evenimentului de lansare a comunității OSC – Hackathons , Viitorul inovației disruptive în România, Ștefan Busnatu, Prodecan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Daviladin București, a împărtășit ideea creării unor medii propice inovării ca partea a susținerii inițiativelor de evoluție.

Dezvoltarea reprezintă o însumare generală a mai multor factori esențiali prin conlucrarea cărora se asigură succesul unei idei, concept exprimat de către dr. Ștefan Busnatu în cadrul discuțiilor: ,,prin comunicare, conlucrare și mentorat se pot optimiza o mare parte din activitățile necesare inovației”.

Tot în acest sens, dr. Ștefan Busnatu menționeză  faptul că în ultimii ani au apărut foarte multe inițiative care poartă viza de accelerator, hackathon sau competiție, ceea ce este un lucru pozitiv, însă, în acest context ,,este esențial să știm cum sunt mapate acestea în România, deoarece, de cele mai multe ori, este mai eficient să lucrezi în echipă decât independent când vrei să realizezi ceva de succes.”

Explorarea mediului digital a devenit treptat o constantă tot mai mult accesată. Beneficiile aduse prin dezvoltarea tehnologiei, inovației și inteligenței artificiale ating aproape toate domeniile, printre care și cel medical. ,,Telemedicina însă este un domeniu neexplorat care oferă o multitudine de oportunități în viitorul apropiat, este de părere dr. Ștefan Busnatu, coordonatorul  Centrului de inovație și e-Health UMFCD .

Evenimentul s-a încheiat într-o notă pozitivă prin afirmația lansată de către coordonatorul dr. Ștefan Busnatu ,,În urma discuțiilor am înțeles că hackathons.ro va fi locul în care vom vedea cu toții toate activitățile importante din România.”

Crearea comunității OSC – Hackathons va facilita legătura dintre actorii interesați de progres, prin posibilitatea de a ajunge la oamenii care ar putea ajuta în dezvoltarea anumitor soluții, acesta fiind și principalul scop surprins în evenimentele de tip hackathon.

Comunitatea OSC – Hackathons lansată în luna mai de catre Oameni și Companii în parteneriat cu Asociația Română de linvistică computațională , conectează specialiști și experți în tehnologie, din multiple domenii de activitate, precum și echipele care dezvoltă în mod susținut proiecte în spirit creativ de tip Hackathon. 

Oameni și Companii – OSC este un ecosistem avansat de marketing care integrează peste 100 comunități business și profesionale și 33 de platforme digitale proprii asociate acestor comunități. Toate comunitățile OSC: aici. Toate platformele OSC: aici. Portofoliul OSC: aici