
Una dintre echipele câștigătoare a celui mai mare hackathon pe teme de sănătate din România-Hackathon4Health, ediția a 6-a, fost echipa formată în cadrul competiției H3-Healthcare in Hospitals Hackathon, organizată de Hackathons.ro, în perioada 17-19 iunie 2022.
Ceea ce i-a determinat să se înscrie la Hackathon4Health, ediția a 6-a, a fost faptul că le-a plăcut mult experiența avută la H3-Healthcare in Hospitals Hackathon. Erau curioși să vadă în primul rând cum funcționează ca echipă în etapele următoare și, în al doilea rând, cum reușesc să dezvolte ideea de la care au plecat și să o aducă în realitate.
Faptul că au câștigat hackathonul din 17-19 iunie, a avut o influență foarte mare în decizia de a se înscrie și la . A fost principalul combustibil pentru motivația și energia lor, i-a făcut să aibă încredere în ideeși să își dorească să o ducă mai departe.
I-am întrebat pe câștigători cum i-a ajutat participarea la H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon în proiectul inițiat de Johnson & Johnson România.
”Cea mai mare contribuție a avut-o crearea echipei – noi fiind înscriși la H3 ca participanți individuali. Ne-am acomodat cu modul de funcționare a unui Hackathon, fiind primul concurs la care a participat fiecare dintre membrii echipei. O primă interacțiune cu mentorii ne-a ajutat să înțelegem cum funcționează un program de mentorat, dar și să cunoaștem oamenii implicați în acest domeniu, iar sesiunile de follow-up cu ei ne-au ajutat să progresăm mult cu proiectul nostru.”
În plus, câștigătorii celor 2 competiții ne-au oferit detalii despre experiențele lor.
Alexandru Damian: „Specializarea mea este machine learning și doream să contribui la domeniul de sănătate, dar îmi lipseau cunoștințele de specialitate. Pentru a crea soluții medicale e nevoie de un efort multidisciplinar, iar concursurile H3 și H4 au fost oportunitățile ideale de a cunoaște oameni și de a înțelege problemele actuale.”
Daniel Lupaștean: „Mereu mi-a plăcut să proiectez și să construiesc diferite lucruri, iar la H3 și H4H am avut ocazia să fac asta la un cu totul alt nivel, alături de cea mai faină echipă și cei mai buni mentori.”
Rareș Luca: „Eu am auzit prima dată despre inovația medicală în urmă cu vreo doi ani, la un lecture în cadrul unui congres studențesc. Părea mai degrabă o poveste frumoasă decât ceva concret. În acel moment, s-a plantat sămânța și iată că, un an mai târziu, mi-am luat inima în dinți și m-am înscris la primul meu Hackathon – H3. Restul e istorie. Una peste alta, încă mi se pare incredibil că am reușit să formăm o asemenea echipă,să câștigăm aceste concursuri și că proiectul nostru se transformă, treptat, din idee fantastică în produs finit.”
Cosmin Pascariu: „Am aflat de rezultatul colegilor mei de la H3 și că doresc să continue dezvoltarea produsului. M-am alăturat echipei deoarece era nevoie de o persoană care să implementeze HealthBox ca aplicație de mobile, și mi-am folosit experiența pentru a defini MVP-ul. A fost o experiență de neuitat și sunt entuziasmat să continuăm împreună această călătorie.”
Ancuța-Mihaela Zetiu: „Îmi plac aceste provocări educaționale și profesionale de tip hackathon și le consider o bună oportunitate de a interacționa cu specialiști din domeniile IT și medicină care au un scop și un interes comun (aceleași ca și mine): utilizarea tehnologiei pentru a produce schimbări benefice în serviciile de sănătate, prin eficientizarea actului medical, implementarea unor practici de tip “patient empowerment”la nivel național, reducerea costurilor din acest sector etc. Particip cu interes la evenimentele din tema “Digital Health”, le văd ca fiind surse de informații și un sprijin în dezvoltarea mea profesională.”