Business Angels Netzwerk Deutschland e.V. (BAND) – Asociația Națională a Business Angels Germană, în cooperare cu Business Angels Europe (BAE), Federația Asociațiilor Naționale de investitori  ,,angels” din Europa, anunță deschiderea înscrierilor pentru ,,Investitorului înger feminin european al anului 2021”, Golden Aurora Award.

Femeile business angels cu reședință permanentă în UE pot fi nominalizate de oricine, fie că este vorba de una dintre startup-urile din portofoliul lor sau de un coleg. Nominalizările trebuie să furnizeze informații cu privire la următoarele întrebări: Cum sprijină ea startup-urile în ceea ce privește finanțarea și expertiza antreprenorială? Ce face ca activitatea ei să fie atât de specială?

Un juriu format din investitori ,,angels” europeni cu experiență și actori de marcă ai ecosistemului din întreaga Europă va alege câștigătoarea. Ceremonia de decernare a premiului va avea loc, în cadrul celui mai mare congres al ecosistemului de business angels din Europa, ,,Ziua germană a business angelilor”, care va avea loc pe 7 noiembrie la Köln, Germania.

Asemenea Aurorei din mitologia romană, care deschide porțile cerului și permite răsăritul soarelui, femeile-înger deschid, de asemenea, oportunități de aur pentru startup-urile lor. Premiul aduce un omagiu realizărilor și contribuției importante a femeilor-înger la economie. Permițând femeilor fondatoare și investitorilor îngeri să strălucească și mai mult în viitor.

În ultimii ani, ecosistemul de investiții de tip angel a cunoscut o creștere constantă în întreaga Europă. Cu toate acestea, femeile antreprenor care acționează ca business angels par să fie încă oarecum subreprezentate. În 2017, Business Angels Netzwerk Deutschland e.V. (BAND) a decis să schimbe această situație și să pună în lumină contribuțiile importante ale Female Angels la economie, acordând primul premiu Golden Aurora Award pentru prima femeie înger europeană a anului.

Din 2017, Golden Aurora Award aduce în atenție cele mai de succes investitoare ,,angels” din Europa.

Nominalizările pot fi trimise până la 31/7/2021 la adresa: www.business-angels.de/golden-aurora-2021-call-for-proposal/.