Google aduce în prim plan la început de an o serie de schimbări în Workspace pentru a eficientiza munca în sistem remote, încercând să răspundă la principalele cerințe ale clienților.

Una din cele mai importante schimbări este trecerea de la varianta gratuită G Suite Legacy pentru companii către o variantă plătită. 

În 2020, G Suite devenea Google Workspace, ca parte a unei masive reorganizări din partea Google pentru a acomoda cât mai bine joburile viitorului și munca remote. Varianta gratuită G Suite Legacy (cunoscută anterior drept Google Apps for Work) a început atunci tranziția  către versiunea plătită Workspace, iar acum Google anunță retragerea completă a acelor conturi gratuite pentru companii și afaceri începând cu luna iulie a acestui an.

Deși opțiunea de a configura conturi Gmail cu domeniu propriu fără costuri nu mai este disponibilă din decembrie 2012, numeroși utilizatori norocoși se bucurau și în prezent de varianta Legacy de la Google. Acești utilizatori business sunt acum obligați să facă upgrade-ul la abonamentele plătite Google Workspace pentru a se bucura în continuare de servicii. Transformarea conturilor G Suite legacy în Google Workspace va începe de la 1 mai 2022, urmând ca la 1 iulie 2022 să fie încheiată întreaga tranziție la Google Workspace. Dacă utilizatorii Legacy nu vor furniza până în acel punct date de facturare în consola Google Admin, conturile acestora vor fi suspendate în luna iulie.

Cu șase luni la dispoziție pentru a face tranziția, Google se asigură că utilizatorii G Suite Legacy care își migrează conturile la Google Workspace pot obține reduceri pentru primele 12 luni. FOTC sprijină clienții Google Workspace pe piața din România și, prin urmare, oferă cele mai bune condiții posibile pentru trecerea la o opțiune plătită pentru aceste servicii. Fiecare caz este abordat individual și personalizat, așa că merită să aranjați o discuție absolut gratuită cu specialiștii FOTC pentru a decide cele mai bune opțiuni pentru companie și angajați.

Companiile cu mai mult de 10 conturi în G Suite Legacy vor beneficia cel mai mult de sprijinul unui partener Google Cloud, deoarece pot profita de reduceri de până la 50%, alături de alte reduceri pe termen lung. În timp ce reducerile oferite Google sunt valabile doar un an, FOTC are opțiunea de a le extinde la trei ani, ceea ce aduce companiilor economii uriașe în timp.

Fotografie preluată de pe www.fotc.com. 

Subtitrări traduse live în Meet pentru patru limbi europene

Deși mai trebuie să așteptăm subtitrările generate automat în limba română, merită totuși să ne bucurăm de încă patru limbi care au disponibilă traducerea live acum. De acum încolo, putem citi declarațiile în limba engleză ale participanților la întâlnirile Meet, cât și în franceză, germană, spaniolă și portugheză.

Această actualizare Google Meet va îmbunătăți colaborarea și comunicarea în companiile multinaționale. Chiar dacă tot personalul poate comunica în engleză, întotdeauna există cineva care se va simți mai confortabil să vorbească despre probleme tehnice în limba maternă. Traducerile funcționează în ambele sensuri, așa că de acum încolo poți accesa discursuri direct în engleză ale colegilor din Spania sau Franța.

Limită mai mare pentru fișierele PPTX în Google Slides

Până acum, fișierele cu extensia caracteristică Microsoft PowerPoint puteau fi editate în Google Slides doar dacă greutatea lor nu depășea 100 MB – acum această limită a fost mărită de trei ori. Acum puteți importa, edita și (dacă este necesar) salva fișiere de până la 300 MB în format .pptx.

Pentru a aflat mai multe schimbări propuse de Google, accesați www.fotc.com.