Echipa de dezvoltare Google Workspace a lansat în luna septembrie o serie de actualizări menite să eficientizeze timpul de lucru al utilizatorilor și să creeze o experiență cât mai placută.

Printre cele mai practice schimbări se numără editarea offline a fișierelor în Google Drive. Acesta stochează cele mai importante fișiere pe care le aveți, fie că sunt fișiere Google Docs, Sheets, Slides, PFD-uri sau sute de alte tipuri de fișiere disponibile în prezent. Dacă până acum editarea fișierelor offline era disponibilă doar pentru fișiere native Google Drive, acum este disponibilă pentru orice alt tip de fișier accesat pe Google Drive web. Când marcați aceste fișiere ca offline, le puteți accesa din browser chiar și când nu sunteți conectat la internet.

 Întâlnirile online au un nou design

S-au lansat noi setări pentru Google Meet menite să faciliteze accesul la efecte precum blurarea fundalului, imaginile de fundal sau alte opțiuni de stil pentru apelurile Meet. Panoul va deveni disponibil înainte de a accesa un apel. În camera verde, veți găsi și veți putea încerca diferite efecte pentru a le testa înainte de apelurile dvs.

Subtitrări traduse în timp real, live, în Google Meet, disponibile în versiunea beta

Subtitrările traduse în timp real într-o întâlnire ajută participanții să comunice mai bine și să minimizeze barierele de limbă. Acestea vor fi disponibile în beta și vor facilita subtitrări din engleză în spaniolă, franceză, portugheză sau germană. Funcția va fi disponibilă pentru ședințe organizate în Google Workspace de utilizatorii Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Plus și Teaching & Learning Upgrade.

Crearea de teme personalizate

Vă puteți crea teme personalizate în detaliu în noul Google Sites pentru a vă alinia cu branding-ul organizației de care aparțineți. Cu această actualizare, veți putea controla mai bine detalii precum:

  • Fonturi și stilul textului,
  • Culori,
  • Imagini ale brandului,
  • Setări de navigare,
  • Componente stilistice precum butoane și altele.

Camerele Google Chat vor deveni “Spaces”

Schimbarea mult așteptată a camerelor din Google Chat este în curs de implementare. Noile spații vor fi disponibile pentru toți utilizatorii Google Workspace, G Suite Basic și Business.

 Spațiile vor avea caracteristici încorporate, precum: subiecte, indicatori de prezență, atribuiri de sarcini, răspunsuri expresive, statusuri personalizate cu emoji și GIF-uri, căutare îmbunătățită, fixarea mesajelor, roluri pentru utilizatori și alte instrumente de moderare. De asemenea, se vor integra perfect cu Calendar, Drive, Tasks sau Gmail, devenind un loc nou în care puteți crea și edita fișiere sau puteți rula sondaje interactive.