Huawei România doreşte să atragă studenţi de la Politehnica Bucureşti care să dezvolte aplicaţii pentru produsele companiei, respectiv pentru noul său sistem de operare HarmonyOS.

Politehnica Bucureşti a desfășurat un eveniment intitulat HarmonyOS Experience Day, care a fost organizat de Huawei România împreună cu Politehnica sub umbrela Memorandumului de Înţelegere semnat între instituţie şi companie. Scopul acestui eveniment este de a încuraja studenţii să înveţe despre sistemul de operare HarmonyOS, să urmărească dezvoltarea aplicaţiilor, precum şi să interacţioneze cu un domeniu inovator în care ar putea opera în viitor. Totodată, evenimentul face parte din concursul CEE&Nordic Huawei HarmonyOS Developer Contest.

Concursul se adresează studenţilor programatori de aplicaţii cu vârsta peste 18 ani din România şi Polonia, iar organizatorii oferă premii în bani de până la 9.000 de dolari. Un laborator HarmonyOS este înfiinţat la Facultatea de Automatică şi Calculatoare de la Universitatea Politehnica, unde studenţii pot testa aplicaţiile pe care le-au proiectat pe cele 8 ceasuri Watch 3 disponibile. Aplicaţiile premiate vor fi împărţite în două categorii, iar pe lângă premiile în bani, studenţii programatori vor descoperi beneficii valoroase, cum ar fi instrumente de dezvoltare şi workshop-uri, asistenţă şi mentorat de la experţi Huawei şi posibilitatea ca aplicaţiile câştigătoare să fie incluse în HUAWEI AppGallery.

,,Căutăm cele mai inovatoare aplicaţii pentru Huawei Watch seria 3, dar mai ales developerii creativi care stau în spatele acestora! Dacă şi tu faci primii paşi în lumea developingului, ai o idee unică de aplicaţie pentru Huawei Watch 3 şi eşti nerăbdător să o implementezi în HarmonyOS, înscrie-te în concursul nostru şi poţi câştiga premiul cel mare în valoare de 9000 de dolari”, se arată într-un anunţ al companiei publica pe pagina sa de Facebook.

Formularul de înscriere poate fi completat până pe 16 octombrie, iar aplicaţia trebuie finalizată până pe 15 noiembrie, urmând ca câştigătorii să fie decişi de către un juriu şi anunţaţi la finalul lunii noiembrie.

În prezent există circa 141.000 de aplicaţii integrate în HarmonyOS şi 4,5 milioane de developeri pentru acest sistem de operare, precum şi 550 de milioane de utilizatori lunari în AppGallery-ul Huawei.