Startup-urile IT românești vor putea obține noi finanțări de capital de risc de la investitori cu experiență în zona de tehnologie, care oferă și asitență în dezvoltarea de produs și business.

Fortech Investments este noul braț de investiții al Fortech, o compania românească ce oferă servicii de outsourcing pentru dezvoltare de software, de aproape 20 de ani.

În următorii 2-3 ani, Fortech Investments plănuiește să investească capital în peste 15 startup-uri tech și să încheie cel puțin 3-4 parteneriate de tip Joint Venture, în special în domenii precum Sănătate, Finanțe, Educație, Transporturi  sau Producție – a informat, marți, compania, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro. Noua ramură investițională spune că vrea să susțină startup-urile aflate în orice stadiu de dezvoltare să-și atingă obiectivele de business, sprijnindu-le în patru direcții diferite:

  • Venture Capital,
  • Joint Venture,
  • Mergers & Acquisitions,
  • Dezvoltare de produs și business.

Pe lângă capital, Fortech Investments spune că oferă antreprenorilor fondatori de startup-uri și opțiunea de dezvoltare de produs și business pentru ideile cu potențial sau cea de a deveni parteneri cu specialiști din diferite domenii care vor să înceapă un business.

Antreprenorii la început de drum, care au înființat un start-up tech care a dat deja dovadă de tracțiune inițială, pot accesa una dintre cele două runde de finanțare pe care Fortech Investments le oferă ꟷ Pre-Seed sau Seed. De asemenea, există și posibilitatea de a face exit, intrând în familia Fortech, unde antreprenorii vor primi resursele și spațiul necesar pentru a-și duce start-up-ul acolo unde își doresc.

Articol complet pe www.startupcafe.ro