Start-up-ul românesc de edtech Kinderpedia tocmai a încheiat o rundă de finanțare de 1,8 milioane de euro, condusă de Early Game Ventures. Înființată în 2015, Kinderpedia oferă o soluție completă de comunicare și management digital pentru școli și grădinițe. Investitorii existenți, RocaX, Growceanu și mai mulți business angels au participat, de asemenea, la runda de finanțare.

Kinderpedia, care are sediul în București, este o platformă inovatoare pentru educație, care oferă întreaga infrastructură digitală necesară pentru ca instituțiile de învățământ să lucreze inteligent și să comunice eficient și transparent, atât în clasă, cât și online. În prezent, peste 2.000 de școli și grădinițe din 14 țări de pe trei continente, totalizând aproximativ 200.000 de utilizatori, sunt înregistrate pe Kinderpedia.

Daniel Rogoz, CEO și co-fondator al Kinderpedia, a declarat: ,,În acest moment, Kinderpedia este un proiect de succes: „Actuala rundă de finanțare ne ajută să continuăm transformarea pe care am început-o în domeniul educației, simplificând procesele administrative din școli și grădinițe și plasând parteneriatul profesor-elev-părinte chiar în centrul actului educațional. În același timp, ne oferă resursele necesare pentru a continua procesul de scalare, acum că Kinderpedia beneficiază deja de validare pe mai multe piețe internaționale. Nu în ultimul rând, această tranzacție aduce în comunitatea noastră un partener puternic, cu care împărtășim valori și o viziune comună despre viitorul educației – Early Game Ventures – și ne consolidează colaborarea cu investitorii actuali, cărora le suntem recunoscători pentru sprijinul și încrederea acordată.”

Kinderpedia ajută profesorii și educatorii să economisească între 6 și 9 ore pe săptămână de timp administrativ și să își concentreze eforturile asupra unui act educațional superior și personalizat. Aplicația include funcții complete de gestionare a clasei – registru electronic de note, prezență, program zilnic, predare video la distanță, modul de teme pentru acasă, bibliotecă de documente.

În același timp, îmbunătățește implicarea părinților în educația copiilor printr-o interfață mobilă sigură și ușor de utilizat. Kinderpedia oferă directorilor o perspectivă completă asupra tuturor activităților și comunicării din școală și grădiniță. În plus, platforma oferă funcții de facturare automată, management financiar și plata online a taxelor de școlarizare prin integrarea cu sistemele de plată electronică.

“Această rundă confirmă creşterea accelerată şi potenţialul de scalare al acestui business de edtech gândit de la început pe nevoi universale ale părinţilor şi educatorilor, cât şi schimbarea de paradigmă în ceeea ce priveşte educaţia online”,  completează Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

Kinderpedia este găzduită în cloud, este disponibilă în 15 limbi , și funcționează ca o aplicație mobilă nativă pentru Android și iOS, atât pentru profesori și directori, cât și pentru elevi și părinți. Soluția a fost recunoscută pe scară largă pentru caracterul său inovator și impactul social, atât la nivel național, cât și la nivel european. Comisia Europeană a oferit Kinderpedia Seal of Excellence în cadrul programului  SME Instrument, Phase II. Compania a fost desemnată Tech for Good în cadrul European Business Angels Summit, la Bruxelles şi s-a clasat de asemenea pe podiumul a numeroase competiţii antreprenoriale, cum ar fi Innovators for Children sau Startarium.