Tehnologiile dezvoltate în competițiile de tip hackathon vor schimba perspectiva asupra modului în care oamenii privesc viitorul și mai ales asupra noilor locuri de muncă ce vor apărea pe piață. În acest context, Hackathons.ro devine o componentă integrată și necesară în demersurile către un viitor inovativ. Ideea a fost exprimată de către Nancy Nemeș, Fondator al #humanAIze, Ms. AI și General Manager Nemes Ventures, în cadrul evenimentului de lansare a comunității OSC-Hackathons.

Lansarea comunității OSC – Hackathons a avut loc pe 20 mai și a adus împreună reprezentați importanți ai comunităților de inovarea și dezvoltare atât la nivel național cât și internațional. Aceasta își propune să conecteze specialiști și experți în tehnologie din diverse domenii de activitate precum si echipele care dezvoltă în mod susținut proiecte în spirit creativ de tip Hackathon.

Platforma comunității are în vedere publicarea informațiilor de specialitate, a evenimentelor și noutăților din domeniu și se adresează atât domeniului educațional -universitar și preuniversitar-, cât și celui de business.  Aceasta este un susținător în educarea și promovarea la nivel național și internațional prin informare, organizare de webminarii și dezbateri profesionale.

Discuțiile din cadrul acestui eveniment au avut ca temă centrală – Viitorul inovației disruptive în România – un subiect în detaliu dezbătut de către creatoare platformei #humanAIze, Nancy Nemeș. Aceasta susține faptul că tehnologia va schimba radical modul în care oamenii își exercită joburile la momentul actual iar forța de muncă va suferi transformări în noua eră a inteligenței artificiale.

Pentru ca forța de muncă umană să rămână eligibilă pe piață va fi nevoie de o serie de aptitudini diferite față de cele dezvoltate până în prezent. Va fi necesară o adaptabilitate rapidă la schimbările mediului de lucru, o resetare și reevaluare a competențelor dar și o pregătire cât mai timpurie pentru procesele ce vor urma.

Inteligența artificială nu înlătură aportul uman pe piața muncii

Dezvoltarea în domeniul AI aduce în atenție o teamă tot mai generală cu privire la faptul că oamenii pot fi înlocuiți în totalitate de roboți, nu vor mai avea activitate și vor fi înlăturați de pe piața muncii într-un număr considerabil. Având la bază aspecte din această categorie, s-a dezvoltat conceptul de technological singularity (singularitate tehnologică) care se referă la implicațiile pe care le poate avea progresul tehnico-științific foarte accelerat pentru specia umană, și mai ales repercursiunile negative asupra acesteia. Conform acestuia, roboții vor prelua întreaga activitate a oamenilor, factorul uman fiind o componentă secundă a viitorului.

Nancy Nemeș este de părere însă că acest scenariu este departe de ceea ce putem vizualiza la momentul actual, având chiar o variantă mai optimistă și plauzibilă, și anume cea a conceptului de multiplicity. Conform acestuia, munca cotidiană se poate dezvolta într-o variantă combinată în care oamenii și roboții lucrează împreună.

,,Formula de viitor este cea în care oamenii și roboții conlucrează pentru a avea rezultate tot mai avansate, superioare celor actuale. Împreună pot crea mai mult decât o poate face fiecare entitate în mod independent”, este de părere fondatorul #humanAIze.

Factorul uman va fi mereu în centrul acțiunilor și va decide direcția în care se construiește viitorul. Rolurile se vor redistribui iar omul se va focusa pe poziții creative, strategice sau de luare a deciziilor însă importanța sa nu se va diminua.

 

Aptitudini necesare în contextul erei AI

Avansul tehnologic va progresa cu o rapiditate mai mare datorită fundamentelor de bază de care dispunem la momentul actual, motiv pentru care pentru a folosi noile tehnologii și impactul lor disruptiv în avantajul nostru, Nancy Nemeș recomandă în cadrul webminarului dezvoltarea a trei aptitudini esențiale în piața muncii viitoare. Indiferent de vârstă, domeniu de activitate, nivel de studii sau experiență, oamenii vor trebui să aibă în bagajul cognitiv:

  • Gândire analitică. În prezent, inteligența artificială și volumul mare de date stocate oferă accesul la informație într-o variantă mult mai facilă și ofertantă pentru a ajuta și susține pozițiile cheie din afaceri. Companiile vor avea nevoie de oameni care pot gândi analitic, și care au capacitatea de a lua decizii adecvate pentru noul mediu de afaceri. Potrivit World Economic Forum, gândirea analitică va fi în topul celor mai căutate aptitudini din 2021 iar dezvoltarea acesteia va asigura locul oamenilor pe piața muncii.

,,Când ne gândim că oamenii vor lucra împreună cu tehnologiile AI , gândirea analitică va fi vitală pentru o colaborare eficientă, acesta fiind un exemplu de sistem multiplicity, despre  care vorbeam anterior.”

  • Adaptabilitate și învățare continuă. Tehnologiile vor determina schimbări majore în viziunea asupra modului de lucru actual. Vor exista poziții în cadrul companiilor pe care la momentul actual nu ni le putem imagina, așa cum în trecut nu exista posibilitatea unor joburi precum cyber security sau social media manage. Crearea unor noi roluri pe piața muncii este un proces în desfășurare, iar poziții precum data scient, AI strategist sau chief ethics officer se concretizează tot mai mult.

,,Deci este important ca, indiferent de experiența sau studiile pe care le ai, să începi să dezvolți un mindset de învățare pe tot parcursul vieții și să devii ceea ce se poate numi  -future ready – ”.

  • Abilități digitale. Dezvoltarea abilităților digitale este mai importantă ca niciodată în contextul schimbărilor actuale. Necesitatea dobândirii de cunoștințe în domeniu de big data, cloud și AI va deveni o condiție obligatorie deoarece în următoarea perioadă vom lua contact constant cu acestea. Avem nevoie de aceste aptitudini pentru a ne descurca în lumea cotidiană, iar pandemia declanșată anul trecut ne-a demonstrat acest fapt.

,, Pentru a fi competitivi pe piața muncii, trebuie să dobândim noi abilități cât și să le dezvoltăm pe cele existente”.

Progresul reprezintă o constantă perpetuu exprimată de societate. Direcțiile către care se îndreaptă cât și rapiditatea cu care se dezvoltă dezvăluie ambițiile și aspirațiile generațiilor viitoare iar în acest context ,,cred că apariția platformei hackathons.ro este o idee excepțională deoarece viitorul nu va fi același ca până acum. Trăim un quantum leap în ceea ce privește dezvoltarea și progresul în anii viitor”, după cum exprimă coordonatorul #humanAIze.

Hackathons.ro este o comunitate dezvoltată de Oameni și Companii. Oameni și Companii – OSC este un ecosistem avansat de marketing care integreaza peste 100 comunitati business si profesionale si 30 de platforme digitale proprii asociate acestor comunitati. Toate comunitatile OSC: aici. Toate platformele OSC: aici. Portofoliul OSC: aici.