Pandemia generată de COVID 19 încă nu s-a terminat, iar companiile de peste tot încă se învârt în jurul deciziei de a munci de acasă sau într-o manieră hibiridă. Cert este  discuțiile și întâlnirile purtate virtual vor fi în continuare o tendință crescătoare a prezentului.

Acest fapt este argumentat de statisticile potrivit companiei de cercetare GigaOm, 87% dintre membrii unei echipe care lucrează de la distanță se simt mai conectați la echipa lor atunci când pot folosi videoconferința și, de asemenea, se simt mai conectați la procesele pe care trebuie să le deruleze împreună.

Astfel, Logitech a decis să pornească anul într-o manieră competitivă prin actualizarea portofoliului lor, deja impresionant. Producătorul elvețian a anunțat la mijlocul lunii trecute, adăugarea gamei Rally Bar într-o lista de soluții destinate ușurării comunicațiilor realizate prin video, în care se mai află și produse consacrate precum: ConnectMeetup și Rally.

Această suită include Rally Bar, proiectat special pentru spațiile de întâlnire de dimensiuni medii și Rally Bar Mini pentru încăperi mici, ambele cu un design all-in-one (camera PTZ, difuzoare și microfoane în același sistem). Pe lângă aplicațiile de video-conferință care certifică echipamentele și sunt acceptate în mod nativ (Zoom și Microsoft Teams), vor putea fi rulate și alte servicii populare precum: GoToPexip și RingCentral.

De asemenea, a fost lansat și RoomMate, un dispozitiv intermediar care permite clienților să ruleze servicii de video-conferință cu soluții precum Rally Plus, fără nevoia de a utiliza un PC sau Mac, simplificând semnificativ configurarea.

Calitatea audio și video rămân priorități

Rally Bar și Rally Bar Mini își propun să îndeplinească toate așteptările pe care le au utilizatorii de la conferințele video și să păstreze standardul înalt stabilit de produsele precedente din aceeași categorie.

Vorbim despre o calitate bună a imaginii la cea mai înaltă rezoluție disponibilă (4K în acest caz) însoțită de capacitatea de zoom optic 5x (va fi ulterior mărit digital pentru un zoom total HD de 15x) și un câmp de vizualizare total extrem de larg pentru camere video destinate pentru spații mici și medii. (163° vertical și 110° orizontal).

Camera principală PTZ (pan, tilt, zoom), intuitiv, are funcții motorizate de panormare și înclinare care pot fi controlate prin telecomanda Bluetooth din dotare. Dar cel mai probabil, această nu va fi necesară, datorită tehnologiei încorporate ce automatizează procesul de încadrare al persoanelor.
Dar vorbim și despre un sunet clar, iar pentru a realiza această caracteristică, cele două echipamente includ difuzoare cu distorsiuni deosebit de reduse și câte 6 microfoane direcționale adaptive care formează un fascicul prin care sunt identificate automat persoanele care vorbesc. Pentru a amplifica experiența auditivă, vocile sunt optimizate cu ajutorul tehnologiei RightSound, parte a suitei definitorii pentru perifericele video Logitech: RightSense.
O altă componentă a suitei este RightSight, folosită în tandem cu inteligența artificială a sistemului (AI Viewfinder), pe o cameră secundară. Aceasta detectează automat formele corpului uman prezent și le procesează în timp real. Rezultatul este concentrarea imaginii asupra participanților în orice moment al conferinței, eliminând situațiile în care cadrul devine încețoșat. De asemenea, sistemul se ajustează automat când noi persoane intră în încăpere.
Simplu de configurat, gestionat și monitorizat
Nimeni nu își dorește o sală de conferințe asemănătoare unui sediu de depozitare, plin de cablaje, iar Logitech au luat și acest aspect în calcul. Configurarea sistemului durează doar câteva minute și se face printr-un cablu USB conectat la orice fel de PC, fără a mai fi necesar vreun software. Utilizând Logitech Sync sau o altă aplicație de control centralizat (Zoom DashboardMicrosoft Teams Admin Centre ), poți și monitoriza și gestiona cele două dispozitive Rally Bar de pe o singură platformă.

Despre Logitech și disponibilitate

Logitech proiectează echipamente care au un impact în viața de zi cu zi a oamenilor, conectându-i cu experiențele digitale de care au nevoie. În urmă cu mai bine de 35 de ani, Logitech a început prin a conecta calculatoare, iar astăzi este o companie polivalentă care conectează oameni, prin video, muzică și gaming. Scopul componentei de colaborare prin video este de a face întâlnirile acesibile și rentabile pentru o audiență largă, fără a pierde din calitate. Mai multe detalii despre produsele și soluțiile lor pentru conferințele video se găsesc pe www.logitech.com/vc.

Cele două noi dispozitive ale gamei Logitech Rally Bar sunt realizate cu margini rotunjite pentru a crea un aspect minimalist. Vor fi disponibile în culorile grafit și alb și în noul magazin virtual al Eltek Multimedia: https://store.eltek.ro/