Tinerii au o nouă șansă să își valideze și tranforme ideile în startup-uri de succes în cadrul programului RubikEDU#4, care și-a deschis porțile pentru înscrieri până pe 20 septembrie. Participarea în cadrul programului este gratuită, tot ceea ce au nevoie să aducă tinerii întreprinzători este timp, motivație și atitudine deschisă.

RubikEDU este un program de educație antreprenorială ce începe pe 27 septembrie și se desfășoară pe parcursul a 7 săptămâni. Scopul  este de a valida ideile de business și de a pregăti viitoarele startup-uri pentru etapa de accelerare.

La finalul programului, cursanții vor avea o bază solidă de cunoștințe și abilități esențiale pentru parcurgerea cu succes a unui program de accelerare:

  • cunoașterea metodologiei Lean Startup și a modului de utilizare
  • înțelegerea celor mai bune metode validare, în funcție de caracteristicile produsului/ serviciului
  • dobândirea abilităților de a dezvolta și susține un pitch convingător

Acest program se adresează persoanelor care vor să înceapă o afacere în domeniul tech, au o idee ce vizează mobilitatea urbană sau zona de e-commerce, își doresc să dezvolte aplicații web/mobile sau celor care au o soluție inovatoare  ce se poate transforma într-o afacere sustenabilă. Programul are în vedere angajații proactivi, studenții cât și antreprenorii.

RubikEDU #4 reprezintă soluția  la provocările întâmpinate (în cei 4 ani de activitate) în ecosistem: 

  • lipsa unor programe educaționale pentru cei care doresc să ia în considerare antreprenoriatul drept o opțiune de carieră,
  • o înțelegere greșita asupra principiilor de dezvoltare și planificare a unei afaceri,
  • confuzia între dezvoltarea administrativă-operațională vs. cea strategică, de impact,
  • o mentalitate nealiniată la cerințele actuale din ecosistemul antreprenorial internațional.

RubikEDU#4 este organizat de RubikHub și Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est în parteneriat cu BCRS.