A doua ediție a Scale Match ce va avea loc pe 22-23 iunie, vizează companiile care dezvoltă soluții în domenii ca HealthTech, Fintech, pe cele care integrează inteligența artificială și dezvoltatorii de soluții de tipul SaaS aflate în etapa Market Ready. Pentru a fi eligibile, startup-urile trebuie să aibă soluții scalabile la nivel internațional, un model de business sustenabil și o echipă ambițioasă.

Evenimentul constă în întâlniri scurte cu investitori și corporații, în cadrul cărora discuțiile se vor concentra pe punctele forte ale produsului și ale echipei, precum și pe nevoile curente de investiții și parteneriat aferente.

Matching-ul se face luând în considerare industriile din strategia de investiții a partnerilor VC invitați, nivelul de maturitate al produselor, oportunitățle identificate (cum ar fi potențialul de a organiza un pilot într-o corporație parteneră, etc), obiectivele de investiții și parteneriat ale startup-urilor și, desigur, disponibilitatea celor două părți invitate.

Prima ediție a programului Scale Match a avut în vedere crearea soluțiilor în domeniul Fintech, AI / ML, produse de tip SaaS aflate în etapa de creștere. Datorită faptului că a existat un număr considerabil de aplicații din domeniul sănătății  precum și partenerilor investiționali concentrați pe susținerea inovațiilor tech în această industrie, în cadrul ediției actuale s-a adaugat HealthTech pe lista domeniilor deservite.

Anul acesta, în aprilie, am făcut primul pas în extinderea ariei de acoperire a serviciilor Techcelerator cu primul eveniment de matching dintre startup-uri cu tracțiune și firme de capital de risc și corporații. Am început cu Europa de Sud-Est pentru că vrem să cunoaștem în detaliu și să deservim ecosistemele din această regiune. Dar echipele din afara regiunii nu vor fi excluse din programele noastre, dacă îndeplinesc criteriile setate. Ne bucurăm de un feedback foarte bun din partea fondatorilor și a invitaților noștri, așa că am decis să punem în aplicare planul ințial de a organiza mai multe ediții pe an. Vrem ca Techcelerator să devină pentru fondatorii high tech din Regiune prima opțiuneîn alegerea partnerilor strategici pentru investiții sau dezvoltarea unui PoC”, este de părere Cristina Țoncu, Techcelerator Co-Founder & Program Manager.

Programul se adresează companiilor din 15 țări: România, Bulgaria, Slovenia, Georgia, Armenia, Turcia, Albania, Bosnia și Herțegovina, Croația, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia, Macedonia de Est și Tracia, Moldova. Scale Match își propune să dezvolte ecosistemul startup-urilor de tehnologie din regiunea Europei de Sud-Est, oferind antreprenorilor oportunitatea să se conecteze cu investitorii potriviți și să construiască parteneriate strategice cu corporații din domenii relevante acestora.

Ediția aceasta aduce un avantaj, toate aplicațiile primite vor fi luate în considerare și pentru celelalte programe și activități organizate de Techcelerator în decursul anului. Platforma pentru înscrieri este deschisă până pe 3 iunie.