UiPath, una din cele mai mari companii de enterprise automation software, lansează UiPath Automation Awards 2021, cea de-a treia ediție a competiției sale anuale menite sa susțină două din  cele mai promițătoare startup-uri și scale-up-uri din sectorul de enterprise software automation.

Automatizarea joacă un rol extrem de important pentru companiile care s-au angajat să accelereze transformarea digitală și să susțină cât mai bine angajații și clienții cu ajutorul roboților software, motiv pentru care prin programul său inovator , UiPath își propune să susțină dezvoltarea de idei creative de afaceri și să stimuleze capacitatea de a se extinde a companiilor early-stage și a inițiativelor antreprenoriale originare din Europa Centrală și de Est (CEE) și Turcia.

UiPath Automation Awards contribuie la identificarea de noi tehnologii și produse care pot avea un impact global și pot revoluționa ecosistemul mai larg de soluții de automatizare. Având deja în spate două ediții de succes, care au atras împreună peste 400 de înscrieri, competiția a susținut echipe talentate din regiunea CEE și Turcia pentru a-și avansa proiectele de automatizare și a-și extinde capacitățile de dezvoltare și impactul pe piață.

”Cunoaștem îndeaproape și triumfurile și provocările cu care se confruntă companiile tinere pe măsură ce evoluează și inovează. Având în vedere ritmul rapid de inovație în sectorul software automation și potențialul imens, dar încă neexploatat al tehnologiei de a face lumea un loc mai bun, suntem foarte motivați și ne angajăm să ajutăm jucătorii emergenți din acest sector să-și atingă întregul potențial și să se extindă la nivel global”, a declarat Vargha Moayed, Chief Strategy Officer la UiPath.

Competiția are 2 categorii în cadrul cărora participanții se pot înscrie:

  • Startup Automation Award – deschis start-up-urilor până la și incluzând seed stage, cu echipe existente, care au dezvoltat un produs de automatizare viabil și au obținut o finanțare totală de până la 1 milion de dolari. Startup-ul câștigător va primi un premiu în bani de €50.000, mentorat din partea experților UiPath și suport tehnic și de marketing pe o perioadă de 12 luni.
  • Scale-up Automation Award – deschis pentru companii early-stage care au o echipă de cel puțin patru membri și au dezvoltat o tehnologie de automatizare funcțională pe care au vândut-o catre minimum 3 clienți plătitori și au obținut până în prezent nu mai mult de 3 milioane de dolari finanțare. Scale-up-ul câștigător va primi ore de mentorat oferite de către membri ai conducerii companiei, suport de marketing și vânzări, inclusiv oportunitatea de a prezenta tehnologia câștigătoare către clienți globali ai UiPath și de a- și prezenta soluțiile de automatizare în UiPath Immersion Lab.

Startup-urile de enterprise software automation și companiile early-stage ce se califică pentru participare sunt cele din regiunea CEE  (Albania, Belarus, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Polonia, România, Slovacia Republica, Slovenia, Ucraina, Serbia, Muntenegru) și Turcia.

Înscrierile au loc în perioada 25 mai – 1 septembrie, iar echipele finaliste vor prezenta lucrările în cadrul finalei Automation Awards, ce va avea loc în data de 20 octombrie, în Polonia.