Proiect devenit tradiție pentru Asociația Studenților Bioingineri, Conferința Națională de Bioinginerie pentru Studenți și Tineri Cercetători (BENG Conference), se desfășoară în perioada 22-25 aprilie 2021 și este cea mai mare conferință studențească de profil biomedical din România.

Sub auspiciile Facultății de Bioinginerie Medicală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, scopul manifestării este de a crea un cadru adecvat în care studenții din diferite centre universitare să aibă posibilitatea de a-și prezenta rezultatele științifice în fața specialiștilor în domeniu ȋntr-o atmosferă deschisă și prietenoasă.

În mod normal Conferința are scopul de a reuni la Iași studenți pasionați de știință pentru 4 zile pline de workshop-uri și lucrări stiințifice dar, având în vedere contextul actual, în acest an Conferința se va desfășura integral online.

În acest an, ediția a XXIII-a a Conferinței Naționale de Bioinginerie pentru Studenți și Tineri Cercetători reunește peste 200 de participanți, atât studenți ai Facultății de Bioinginerie Medicală, cât și din centrele universitare București, Bacău, Cluj, Timișoara, Suceava și Republica Moldova. Prelegerile interactive și workshopurile acestui an acoperă arii de larg interes din domeniile “Sănătate” și “Stiințe inginerești aplicate ȋn medicină”, temele adresându-se atât bioinginerilor, cât și fizio-kinetoterapeuților.

Festivitatea de deschidere și afișarea posterelor participante vor avea loc joi, 22 aprilie 2021 iar vineri, 23 aprilie, este programată o sesiune de workshopuri atractive, printre care „Rămâi în formă maximă la orice vârstă! Fizioterapie –> wellness –> estetică facial și corporală”, „O nouă eră în prevenirea și combaterea dopajului în sport”, „Kinesiotaping (principii, confecționarea benzilor, aplicații de bază)”, „Introducere și instruire în utilizarea practică a chestionarului specializat – Potapenco Roman Questionnaire (P.R.Q.) – pentru pacienții care suferă de dureri de spate. Chestionar elaborat special pentru kinetoterapeuții și terapeuții manuali”, „O vizită în lumea enocoloranților”, ,,Noi biomateriale pentru regenerarea osoasă: Considerații teoretice și practice”.

Sâmbătă va avea loc sesiunea de comunicări științifice și o seară social online, urmând ca duminică să aibă loc festivitatea de premiere și cea de incheiere a evenimentului.