În urmă cu câteva zile s-a lansat noua ediție a UNbreakable Romaniaeveniment ce a debutat la sfârșitul anului trecut și care a reușit să adune aproximativ 500 de elevi și studenți ce au reprezentant 16 universități și 62 licee din 39 de județe.

UNbreakable România este un concurs național organizat pentru liceeni și studenți din țară ce se pregătesc pentru o carieră în securitate cibernetică sau doresc să-și îmbunătațească cunoștințele din domeniu. La UNbreakable România 2021, sezonul de primăvară – vară, participanții vor interacționa cu experți în securitate cibernetică iar la finalul perioadei de pregătire, concurenții își vor putea măsura performanțele din cadrul sezonului, pe parcursul competițiilor individuale și pe echipă.

Cum se va desfășura concursul? 

UNbreakable România 2021, sezonul de primăvară-vară debutează cu etapa de antrenament și pregătire.

Participanții vor avea la dispoziție resurse teoretice și practice ce le va permite familiarizarea cu formatul și metodologia concursului. Apoi va urma competitia individuala si competitia pe echipe urmand ca la final sa se faca un clasament national (#RoEDUCyberSkills) care va oferi o privire de ansamblu asupra performanței în securitate cibernetică la nivelul României.

Etapa individuală

Concursul individual este locul în care concurezi cu toți jucătorii înscriși la UNbreakable România. Te vei întâlni cu participanți din toată țara, elevi sau studenți la licee și universități de top. Performanța din jocul individual va fi recompensată cu premii și va fi folosită pentru stabilirea clasamentul final #ROEduCyberSkills al liceelor și universităților din România

Etapa pe echipe 

Jocul pe echipe este momentul în care concurezi împreună cu prieteni din școala sau universitatea ta împotriva tuturor celorlalte echipe din UNR 2021. Echipele pot avea maxim 3 membri așa că poți concura și împotriva altor echipe chiar din școala ta. Performanța din competiția pe echipe este utilizată pentru a calcula clasamentul final #ROEduCyberSkills al liceelor și universităților din România.

Raportul individual de performanță

Clasamentul final va oferi o privire de ansamblu asupra performanței în securitate cibernetică la nivelul României. Vei putea vedea unde se află alți participanți din școală sau universitate, din județ sau la nivel național, în funcție de grupa de vârstă. La finalul sezonului se va distribui un raport individual de performanță ce conține detalii despre activitatea din sezonul curent, pe fiecare modul evaluat

Participarea la evenimentele locale, regionale sau naționale ale UNbreakale Romania este gratuită pentru elevi si studenti. Aceștia vor avea oportunitatea de a rezolva exerciții de programare, de apărare cibernetică, incidente și investigații informatice, de a identifica și remedia vulnerabilități din sisteme IT într-un mediu controlat și competitiv.